Le tour de France de la dégustation

会場 青山
回数 全5回
定員 12 名
開講日 10/6 (日)
催行決定日 9/29 (日)
講師 フレデリック・カユエラ
コース 特別セミナー
振替カテゴリ カテゴリーG

講座概要

Bonjour!
フランス旅行に出かけたいと思っている皆さま。有名なワイン街道で訪れたいワイナリー先のリストはしっかり用意できているのに、その読み方がわからない・・・などフランス語に不安を感じていらっしゃいませんか?
問題ありません!本講座では、生産者との会話を楽しむうえで必要不可欠な、ワインテイスティング用語・表現・発音など生のフランス語をお伝えします。
この講座を終えたあなたは、フランス旅行で忘れられない思い出ができること間違いなし。
他では体験できない「テイスティングで巡るフランス」講座にて、是非一緒にフランスを旅行してみませんか?ワインツアーガイドは私、フレデリックがご案内いたします。
このスマートなフレンチ・テイスティング・ワークショップでは、伝統的なフランスワインをお飲みいただけます。また自然と、有名なフランスワインや、美食の表現方法、AOCやワインに関連する発音、フランス文化も少しだけ身に着けていただけることでしょう。
各セッションでは、伝統的な郷土料理と組み合わされた最も有名なフランスのワイン生産地域を発見し、熱中するだけじゃなく、受講生同士でのロールプレーを通してフランスのワインテイスティングを言葉にする鍵がみつかるはずです。
フランス語を学び、旅行し、そしてフランスのテイスティングをみつけましょう!
※こちらの講座は英語とフランス語での開講となっております。日本語での講座ではありませんので、ご了承くださいませ。

カリキュラム

第1回

La Champagne

第2回

La vallée de la Loire

第3回

La Bourgogne

第4回

La vallée du Rhône

第5回

Bordeaux

講座日程

期間:全5回 全5回修了
募集終了

10/6 (日) 開講クラス

日曜日 16:00~18:00  講師:フレデリック・カユエラ

  • 第1回
    2019/10/06 (日)  16:00~18:00
  • 第2回
    2019/10/20 (日)  16:00~18:00
  • 第3回
    2019/11/03 (日)  16:00~18:00
  • 第4回
    2019/11/17 (日)  16:00~18:00
  • 第5回
    2019/12/01 (日)  16:00~18:00
☆もし、急にご都合が悪くなり、ご出席いただけない場合でも、A~Hの振替カテゴリの講座に振替もできるので、忙しい方でも安心してお通いいただけます。
※振替制度について詳しくはこちら

講師紹介

Meet Frédéric Cayuela, a Frenchman based in Tokyo, but more than anything else, a passionate and friendly wine lover and instructor.Born in the Roussillon, Frédéric has been working for about 13 years in the wine industry.Despite being still early in his wine journey and during his 4-year stay in Japan, he has developed such a flourishing career among the International and the Japanese wine scenes.Graduated from Rivesaltes School of Agriculture in France and holder of the Diploma WSET Level 4, alongside with his WSET level 1, 2, 3 and French Wine Scholar teachings at the Academie du Vin, Frédéric is now working for the most esteemed names of the wine world.Full time account manager for Berry Bros. & Rudd, international master classes, wine judge, movie navigator and media contributor; all these activities rhythm Frédéric’s exciting daily wine life.Now with four Master Levels achieved – Champagne, Burgundy, Bordeaux and South of France – and with 20 other international certifications, the tremendous Master of Wine title is set as Frédéric's ultimate life goal.「What led you to become a wine educator?」When I was still a teenager, my grandfather made me try a little bit of wine, although very diluted in a lot of water.My inexperienced palate didn’t like it, however, I was still amazed by these ""drops of god"".So, when I was only 14 years old, I have decided to do my very first grape harvests, during which I have discovered the passion and the love for grape-growing and the science behind winemaking.Before settling in Japan, I had the chance to work for several wine estates, also as wine merchant, consultant, and educator in France, and… far from my hometown and from Japan: in Taiwan and in Singapore.After so many experiences, pursuing my teaching career became inevitable and a life goal.「What is your approach to teaching about wine?」Being a wine instructor is a way to communicate, to socialise and to share with others without any artifices.In vino veritas, and after all, wine is simply a kind of language and another form of art expression.My teaching experience and my students' high pass-rate made me realised that lecture content alone wasn’t fully integrated if not accompanied with a hint of communication and with some crunchy anecdotes to consolidate their knowledge.And honestly, there is nothing more pleasant than observing my students’ enthusiasm and their engaging communication during my lectures.This makes me even more passionate, and eager to share more about my wine experience and about my native and other wine regions.

費用

受講料
44,000円 (税込)
1回あたり8,800円(税込)×5回
お支払い クレジットカード
  ※ はじめてお申し込みの場合は、登録料として5,500円(税込)を申し受けます。翌年以降は、年間更新料:2,200円(税込)となります。申込講座の終了日までに登録期限が切れる場合は、更新料が発生します。
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